Showroom Tielt open deze zomer. Showroom Burocomfort Sint-Niklaas gesloten van 22 juli tem 2 augustus. Magazijnverkoop weekend 31 augustus & 1 september.

Het verminderen van contactgeluid in de ruimte

Contactgeluid, zoals het tikken van hakken op de vloer of gewoon het weerklinken van voetstappen kan gemakkelijk gedempt worden door het plaatsen van tapijten of tapijttegels.

Akoestisch advies
Akoestisch advies
Akoestisch advies

Het verminderen van galm in de ruimte

Galm die ontstaat door weerkaatsing van geluid kan bijzonder hinderlijk zijn in een kantooromgeving. Vaak ligt de oorzaak in het gebruik van te veel harde materialen in de ruimte. Gelukkig zijn er tal van oplossingen:

Akoestisch advies

Akoestische plafondpanelen

kunnen ofwel ingewerkt worden in het plafond ofwel opgehangen worden in de ruimte, bijvoorbeeld boven een bureau-eiland. Deze panelen kunnen allerlei vormen en kleuren hebben. Denk maar aan wolken, cirkels, vierkanten enz. Ze kunnen ook voorzien zijn van kunstplanten of verlichting en ze bestaan uit heel uiteenlopende materialen.

Akoestisch advies

Akoestische wandpanelen

kunnen geplaatst worden over een volledige wand. Een andere oplossing bestaat uit enkele panelen verspreid over een bepaalde wand. Ook hier is weer veel keuze in materialen, vormen en kleuren. Een paneel kan als het ware bedekt zijn met mos of er bijvoorbeeld uitzien als een schijfje boomstronk, ofwel voorzien zijn van kunstplanten of er zelfs uitzien als een foto of landschapsschilderijtje

Akoestisch advies

Geluidswanden of -schermen

aan het bureau, de zogenaamde desk screens, bestaan in verschillende kleuren, afmetingen en materialen. Ze bieden niet alleen een oplossing tegen geluidshinder, maar meteen ook privacy in een landschapskantoor.

Akoestisch advies

Vloerschermen of scheidingswanden

tussen bureaus kunnen een soort van afgebakende plaats in de ruimte creëren. Zo dragen ze niet alleen bij aan het verminderen van geluidshinder, maar ook aan het afbakenen van een persoonlijke ruimte voor de werknemer. Opnieuw zijn deze vloerschermen te verkrijgen in allerlei materialen, kleuren en afmetingen.

Akoestisch advies

Absorptiezuilen

zorgen voor een speelse en esthetische ruimte. Ze zijn niet alleen effectief als geluidsabsorberend element, ze zijn ook steeds verplaatsbaar en passen perfect in elke hoek. De ronde vormen en de zachte randen van deze zuilen zijn ideaal om geluid te verspreiden en tegelijk goed te absorberen. Ze zien er niet enkel uit als een klassieke zuil, ze kunnen evengoed driehoekig of vierkant zijn. Dankzij de mogelijke materiaaluitvoeringen zijn ze zelfs een meerwaarde als designobject in de ruimte! Er bestaan zelfs ook veelkleurige geluidsabsorberende plantenbakken.

Akoestisch advies Mikomax

Akoestische cabines

zijn als het ware echt een ‘kamer in een kamer’, een geluidsisolerende kamer. Deze ruimtes, die geluidsdicht zijn, bieden de mogelijkheid om apart te vergaderen, voor privacy te zorgen, een individuele stiltewerkplek te vormen of zelfs een relaxerende rustkamer te zijn. De externe geluiden blijven buiten en hetgeen binnenskamers moet blijven blijft er ook. Het kan gaan over halfopen ruimtes, die geluidsarm zijn, maar evengoed over volledig afgesloten vergaderzaaltjes voor verschillende personen die geluidsdicht zijn of een zogenaamde ‘belcel’. Ze zijn verplaatsbaar, voorzien van elektriciteit en ventilatie en ze beschikken over uitstekende akoestische waarden.