Showroom Tielt open deze zomer. Showroom Burocomfort Sint-Niklaas gesloten van 22 juli tem 2 augustus. Magazijnverkoop weekend 31 augustus & 1 september.

Collectie van topdesigner Antonio Citterio - Buro International

Antonio Citterio

Designer

Antonio Citterio

Antonio Citterio werd geboren in de Italiaanse stad Meda in 1950. Hij opende zijn eigen studio in 1972 en behaalde zijn diploma in de architectuur aan de Polytechnische Universiteit van Milaan in 1975. Tussen 1987 en 1996 werkte hij samen met Terry Dawn aan het ontwerpen van vele gebouwen in heel Europa en Japan. In 2000 richtten Citterio en Patricia Viel een multidisciplinair bureau op voor architectuur, interieurontwerp en grafisch ontwerp. Het bureau opereert internationaal en ontwikkelt complexe langetermijnprojecten in synergie met een gekwalificeerd netwerk van gespecialiseerde adviseurs. De praktijk staat nu bekend als 'Antonio Citterio Patricia Viel'.

Naast zijn samenwerking met Vitra werkt Antonio Citterio in de industriële ontwerpsector samen met bedrijven als Ansorg, Arclinea, Axor/Hansgrohe, B&B Italia, Flexform, Flos, Hermès, Iittala, Kartell, Maxalto, Sanitec (Geberit Group) en Technogym. Hij heeft talrijke prijzen ontvangen, waaronder de Compasso d'Oro in 1987 en 1995. Citterio doceerde van 2006 tot 2016 als professor in de architectuur aan de Università della Svizzera Italiana in Mendrisio. In 2008 werd hij benoemd tot 'Royal Designer for Industry' door de in Londen gevestigde Royal Society for the Encouragement of Arts, Manufactures & Commerce.